Україна

Повідомлено про підозру 10 суддям конституційного суду РФ


Повідомлено про підозру 10 суддям конституційного суду РФ

Зібрано беззастережні докази вини 10 суддів конституційного суду Росії, причетних до “легітимізації” кремлівського режиму в районах України, що тимчасово захоплені.

 
СБУ повідомила про підозру суддям конституційного суду РФ, які “узаконили приєднання” окупованих територій України до Росії. Про це повідомляє прес-служба СБУ.
 
Повідомляється, що зібрано беззастережні докази провини 10 суддів конституційного суду Росії, причетних до “легітимізації” кремлівського режиму у тимчасово захоплених районах України.
 
“2 жовтня минулого року вони визнали “законними” договори про “приєднання” до Росії тимчасово окупованих територій України. Для цього судді підписали постанови про прийняття до складу країни-агресора так званих “донецької та луганської народних республік”, а також частини Запорізької та Херсонської” областей. На той момент конституційний суд Росії складався з 10 діючих суддів, включаючи голову цієї установи. Таким чином, докази зібрані на всіх посадових осіб, які підтримали це рішення. Вища військово-політичне керівництво Росії використало цей висновок конституційного суду РФ як формальний етап в анексії захоплених районів України”, – йдеться у повідомленні.
 
Російські судді заочно повідомлені про підозру у пособництві в зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України, їм загрожує до 15 років в’язниці або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
“Наразі тривають комплексні заходи щодо притягнення фігурантів до відповідальності за злочини проти України”, – зазначають у СБУ.
 
Раніше повідомлялося, що затримано співробітника Укроборонпрому, який працював на ворога.
 
Затримано одесита, який співпрацював із ФСБ у надії отримати квартиру в Криму
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button