Україна

Хмельницькі лікарі зробили операцію на відкритому серці пораненого бійця


Хмельницькі лікарі зробили операцію на відкритому серці пораненого бійця

Операційній бригаді вдалося успішно видалити металевий осколок із серцевого м’яза та виконати реконструктивне втручання.

 
 
 
 
У Хмельницькому обласному серцево-судинному центрі воїну ЗСУ видалили металевий осколок із товщі міокарда на працюючому серці. Про це повідомляє прес-служба центру.
 
Тернополянин 1985 р.н. під час бойових дій на Дніпропетровщині отримав мінно-вибухові поранення. Один з осколків (діаметром понад 1 см) влучив у ділянку серця. Після надання першої допомоги пораненого перевезли до Хмельницького у спеціалізований заклад, де провели обстеження та операцію.
 
“За результатами обстеження, ехокардіоскопії та комп’ютерної томографії нашими фахівцями було встановлено точну локалізацію – у товщі міокарда правого шлуночка. Провівши складну операцію на відкритому серці, яке продовжувало битися під час втручання, операційній бригаді (кардіохірурги Андрій Кланца та Валерій Сухарев, асистентка Ангеліна Гаврилова, лікар-анестезіолог Михайло Ільницький, операційна м/с Ольга Драч) вдалося успішно видалити металевий уламок із серцевого м’яза та виконати реконструктивне втручання. Отримавши післяопераційну терапію, пацієнт переведений у військовий госпіталь для реабілітації”, – йдеться в повідомленні. 
 
 

 
 
Раніше подібну операцію на серці пораненого бійця зробили київські кардіохірурги. 
 
Хірург витяг з тіла бійця гранату, що не розірвалася
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button