Події

​​За матеріалами прокуратури націоналізовано майно підсанкційного російського …

​​За матеріалами прокуратури націоналізовано майно підсанкційного російського олігарха на понад 2 млрд грн
 
? Вищим антикорупційним судом повністю задоволено апеляційну скаргу Міністерства юстиції України за матеріалами прокурорів Офісу Генпрокурора. В дохід держави стягнуто належні росіянину гірничо-збагачувальний комбінат, 2 квартири, корпоративні права 4 підприємств, 19 транспортних засобів, грошові кошти – понад 14 млн грн.

? Загальна вартість націоналізованих активів перевищує 2 млрд грн.

? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами планування, підготовки та розв’язування РФ агресивної війни проти України ухилення від сплати податків та інших кримінальних правопорушень.

? Розслідуванням встановлено, що на території Дніпропетровської області діє гірничо-збагачувальний комбінат, який з 2012 року належить російському олігарху.

? Підприємство протягом десятиліть забезпечувало сировиною російську металургійну корпорацію, яка є найбільшим в світі виробником титану та виконавцем 40% державних оборонних замовлень країни-агресора.

? З метою збереження українських активів та недопущення їх націоналізації, підсанкційний олігарх за декілька днів до початку повномасштабного вторгнення формально перереєстрував комбінат на громадянку України.

? Проведеним розслідуванням встановлено, що перереєстрація підприємства проведена фіктивно, з порушенням законодавства України та заниженою в більше ніж 3300 разів ціною.

ДЕТАЛЬНІШЕ

Back to top button