Події

​​? Юрій Щиголь, голова Держспецзв’язку: ? Бути на зв’язку – важливо. Протягом ос…

​​? Юрій Щиголь, голова Держспецзв’язку:

? Бути на зв’язку – важливо. Протягом останнього року ми усі це дуже добре відчули.

Величезна кількість людей робить усе можливе, щоб українці мали доступ до однієї з найнеобхідніших послуг – мобільного зв’язку.

ℹ️ Станом на сьогоднішній ранок в Україні працює 76% від загальної кількості базових станцій мобільних операторів. Складнощі зі зв’язком сьогодні можуть відчувати мешканці Запорізької (46,3%) та Одеської (57,8%) областей, труднощі є також на Донеччині та Луганщині.

Нагадаю про важливе: і відновлення зв’язку на деокупованих територіях, і забезпечення зв’язком громадян на всій території України залежить від кількох ключових факторів. Перш за все – від:
? доступності енергоживлення;
? безпекової обстановки (обстрілів ворогом, замінованості території);
? стану обладнання.

? Дякую нашим мобільним операторам, які у координації з Національним центром оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій при Держспецзв’язку забезпечують стійкість мереж та оперативно відновлюють зв’язок там, де він був зруйнований окупантами. Завдяки їхній самовідданій праці в Херсонській області вже відновлено 21% від усіх базових станцій, і ця робота триває невпинно.

Ось лише кілька приголомшливих цифр. Від початку повномасштабного вторгнення мобільні оператори відновили роботу більше 1 200 базових станцій, понад 3 200 кілометрів оптоволоконних ліній.

Оператори не лише відновлюють зв’язок, а й продовжують модернізувати мережу, інвестують у розвиток, будують нові базові станції та збільшують їхню пропускну здатність, посилюють енергонезалежність – резервним живленням уже забезпечені десятки тисяч об’єктів.

Зазначу також, що ми готуємося до будь-якого розвитку подій, навіть до тривалої відсутності електроенергії. Визначено перелік важливих об’єктів, які мають бути першочергово забезпечені безперебійним зв’язком у таких випадках.

?? Є зв’язок – буде перемога!

Back to top button