Події

​​Шукали патріотично налаштованих громадян, імітували розстріл – повідомлено пр…

​​Шукали патріотично налаштованих громадян, імітували розстріл – повідомлено про підозру двом військовослужбовцям РФ

? За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора встановлено і повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни двом військовослужбовцям збройних сил РФ (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

? За даними слідства, впродовж березня 2022 року командир та старший стрілець розвідник відділення розвідувального взводу 104-го гвардійського десантно-штурмового Червоного прапора полку, разом з підпорядкованими бійцями проводили спеціальні рейди у м. Ірпінь Бучанського району Київської області.

? Вони жорстоко, образливо та принизливо ставилися до цивільного населення, намагаючись виявити патріотично налаштованих громадян України.

? Військові РФ незаконно проникли до житлового будинку, де було двоє цивільних осіб. Вони нанесли удари по тулубу і голові потерпілого та, імітуючи вбивство, здійснювали постріли поряд з головою.

? В подальшому для проведення допиту вони вивели чоловіка у двір будинку.

? Там військовий РФ нібито через ненадання «правдивої інформації», направив на потерпілого автоматичну зброю.

? Імітуючи розстріл, він здійснив дві черги пострілів з однієї та іншої сторони потерпілого, завдавши йому сильних моральних та психічних страждань.

? Досудове розслідування – міжвідомча слідча група ГСУ Нацполіції України та ГСУ ДБР.

БІЛЬШЕ

Back to top button