Події

↩️? Продовження новини ⬇️ Ним виявився громадянин рф, колишній мешканець Дніпра,…

Служба безпеки України:

СБУ знешкодила агентурну мережу російського гру, яка коригувала ракетні удари по Дніпру Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала діючу агентурну мережу головного управління генштабу збройних сил рф (більше відому як гру) у результаті багатоетапної спецоперації…

Продовження новини ⬇️

Ним виявився громадянин рф, колишній мешканець Дніпра, який у 2014 році створив місцеву прокремлівську громадську організацію. Її представники виступали за створення так званої «південно-східної Української республіки», підконтрольної країні-агресору.

Згодом зловмисник втік до росії, де був завербований кадровими співробітниками гру. За їхнім завданням він створив власну агентуру зі своїх «ідейних» однодумців-земляків.

Раніше група перебувала в «режимі очікування», а в жовтні 2022 року почала активну розвідувально-підривну діяльність проти України.

Для комунікації агенти використовували анонімні месенджери, а локації передавали у вигляді електронних координат з фотоматеріалами.

Під час обшуків за адресами проживання затриманих правоохоронці виявили:

▪️ ​саморобні вибухові пристрої;
▪️ ​комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами законспірованого листування з ворогом;
▪️ ​прокремлівську літературу.

На підставі доказів, зібраних слідчими Служби безпеки, фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності.

Спецоперацію з викриття зловмисників проводили співробітники СБУ Дніпропетровської області за координації Департаменту контррозвідки Служби безпеки та процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Video is too big

Back to top button