Події

​Воював проти України та закликав до війни – розпочато нове кримінальне провадже…

Воював проти України та закликав до війни – розпочато нове кримінальне провадження щодо депутата держдуми РФ

?За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури в ході розслідування кримінального провадження стосовно депутата держдуми РФ, який підозрюється у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, встановлені нові епізоди протиправної діяльності.

?За даними слідства, депутат РФ, який брав участь у голосуванні щодо визнання незалежності самопроголошених «Л/ДНР», особисто брав участь у бойових діях на Сході України у складі угруповання представників НЗФ РФ та закликав мешканців окупованих територій до війни.

?З початку війни він приїхав на Донеччину, де вступив до складу російського угруповання «интернациональной бригады «Пятнашка» та брав участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті.

?На захоплених окупантами територіях він публічно закликав до активізації так званої «денацифікації» та знищення українців, агітував мешканців вступати до угруповань країни-агресора.

?Окрім того, депутат виступав в ролі «кремлівського рупора» на пропагандистських каналах, повідомляючи про успіхи армії агресора, а також включався в прямі ефіри з фронту.

?Спеціальне досудове розслідування здійснюється СБУ в Івано-Франківської області за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань, публічних закликів до агресивної війни або до розв’язування воєнного конфлікту (ст. 110, ст. 260, ст. 436 КК України).

Back to top button