Події

? ‼️ Військові та суднобудівники рф намагаються перекласти один на одного відпо…

‼️ Військові та суднобудівники рф намагаються перекласти один на одного відповідальність за доведення до критичного стану єдиного російського авіаносця

☝️ Єдиний російський авіаносець – важкий авіаносний крейсер «адмірал кузнєцов» перебуває в аварійному стані. Наразі судно знаходиться на 35 судноремонтному заводі (мурманськ).

▪️ Щоб продовжити ремонтні роботи, нещодавно було прийнято рішення про переведення корабля із сухого доку до одного з причалів судноремонтного заводу. Втім, ще на стадії підготовки до переміщення з’ясувалось, що крейсер взагалі не здатен переміщуватися власним ходом.

? Відтак, була здійснена спроба переміщення за допомогою кількох буксирів. Однак це також виявилось неможливим через критичний стан корпусу корабля. Спеціалісти-судоремонтники попередили, що стан «адмірала кузнєцова» в принципі не дозволяє спускати його на воду, адже він з високою долею вірогідності перекинеться на бік і потоне.

☑️ При обстеженні водолазними командами корпусу корабля було виявлено, що металеві конструкції нижче третьої палуби піддались значній корозії. Трюми повністю заповнені каламутною водою, що унеможливлює детальне обстеження корабля зсередини.

▪️ Посадові особи 35 судноремонтного заводу та керівництво флоту намагаються перекласти один на одного відповідальність за поточний стан справ. Наразі неможливо навіть встановити, хто саме ухвалив рішення про переміщення корабля.

▪️ Командування флоту висунуло штрафні санкції на півтора мільярди рублів керівництву заводу за зрив термінів ремонту та невиконання контракту. В свою чергу менеджментом підприємства оприлюднено лист, у якому зазначено, що завод не винен у доведенні корабля до плачевного стану.

☝️ З високою долею вірогідності винними визнають військове представництво на заводі, яке здійснювало нагляд за ходом робіт.

❗️ За наявними даними на сьогодні не існує навіть приблизних термінів завершення ремонту «адмірала кузнєцова» та повернення його на службу.

ГУР в інших соціальних мережах: ?Facebook ?YouTube ? Viber ?Instagram ?Twitter ? TikTok

Back to top button