Цікаве

Вітаміни для суглобів: які та коли потрібні

Суглоби як частина опорно-рухового апарату (ОРА) за все життя піддається навантаженню більше, ніж будь-який інший орган. Обмеженість руху та больові симптоми – перша ознака якихось порушень у них. Причини можуть бути різні: від елементарної фізичної перенапруги до захворювань ОРА.

Але є один простий спосіб підтримати їхнє здоров’я та запобігти розвитку важких патологій. Це вітаміни для суглобів, які можуть надходити в організм з їжею або у складі вітамінно-мінеральних комплексів. Широкий асортимент такої продукції представлено в аптеці «Бажаємо здоров’я». Це всеукраїнська аптечна мережа, в якій представлені медпрепарати вітчизняних та іноземних виробників, що доступні до резервування та онлайн-замовлення. Акції та знижки, що постійно діють, дозволяють заощадити на придбанні ліків.

Які вітаміни необхідні суглобам

Поряд з такими мікроелементами та сполуками як кальцій, глюкозамін, хондроїтин, колаген, суглобам потрібен ряд вітамінів, кожен з яких виконує свою функцію та забезпечує їх здоровий та працездатний стан:

  • Вітамін С – бере участь у засвоєнні колагену, який формує каркас для хрящів і робить їх більш пружними, що важливо для функціональності суглобів. До того ж вітамін С – потужний природний антиоксидант, який усуває окисні процеси та запобігає старінню тканин та клітин.
  • Вітаміни A та D – допомагають організму засвоює кальцій, який відповідає за міцність кісток. Тому, навіть якщо кальцію надходить достатньо, він не виконуватиме свою функцію без вітаміну D, а це може призвести до крихкості та витончення кісток, що загрожує частими переломами та розвитком остеопорозу. До того ж вітамін A має протизапальну властивість.
  • Вітамін Е – допомагає збільшити рухливість суглобів та зміцнити зв’язки, попереджає запальні процеси.
  • Вітамін РР – бере участь у білковому обміні, прискорює регенеративні процеси, забезпечує клітинне дихання, завдяки чому відновлення пошкоджених суглобів відбувається швидше.

Необхідність прийому вітамінів виникає не тільки, коли з’являються ознаки хвороби чи дегенеративних руйнувань суглобів.

Лікарі рекомендують приймати такі комплекси:

  • дітям, що пов’язано з інтенсивним зростанням та формуванням опорно-рухового апарату;
  • спортсменам, у яких суглоби, зв’язки та сухожилля піддаються систематичним та сильним навантаженням;
  • літнім людям, у яких через вік спостерігається високий знос кісток і суглобів, і вони входять до групи ризику пацієнтів із захворюваннями ОРА;
  • жінкам різного віку, але особливо в постклімактеричний період, що обумовлено особливостями жіночого організму, який відчуває більший дефіцит кальцію, ніж чоловічий.

Купити вітамінні комплекси для суглобів можна в інтернет-аптеці за допомогою онлайн-замовлення та доставки.

Back to top button